Yvon: winnaar Zorgtalent 2014

Ik ben Yvon Heijmans, 23 jaar en afkomstig uit een klein dorpje in Noord-Brabant. Voordat ik aan mijn traineeship bij Careffect begon, heb ik de bachelor Gezondheidswetenschappen gevolgd in Maastricht (richting beleid, management & evaluatie van de zorg). Naast mijn traineeship volgde ik de parttime master Zorgmanagement in Rotterdam. Inmiddels is het 1,5 jaar geleden dat ik meedeed aan het Zorgtalent. Nu werk ik als Junior Consultant bij Careffect en schrijf ik mijn thesis. Binnen Careffect richt ik mij voornamelijk op het Zelfonderzoek en add-on geneesmiddelen. De projecten variëren van het uitvoeren van controles tot het verbeteren van het registratieproces en het uitdenken van interne proposities.

Wat waren je verwachtingen van het Zorgtalent?
Op het moment dat ik meedeed aan het Zorgtalent wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik wilde vooral meedoen omdat het mij een interessante dag leek en ik erg nieuwsgierig was naar wat een consultant nu eigenlijk doet. Het was dan ook een grote verrassing dat ik tot winnaar werd uitgeroepen en uiteindelijk mocht starten als trainee. De dag zelf was, zoals ik al hoopte, erg interessant en wakkerde bij mij ook zeker de interesse in het vak aan.

Hoe heb Zorgtalent het ervaren?
Goed! De groepscasus was leerzaam. De individuele casus kwam voor mij erg onverwacht, maar vond ik uiteindelijk ook erg leuk om te doen. Wat mij voornamelijk aansprak was het feit dat je je eigen ideeën mocht presenteren aan professionals uit de zorgwereld.

Wat heeft het Zorgtalent je opgeleverd?
Na mijn traineeship mocht ik gelukkig blijven werken bij Careffect. Het Zorgtalent heeft mij dus een leuke functie binnen een ontzettend gezellig bedrijf opgeleverd! Een baan als consultant zorgt ervoor dat je veel verschillende organisaties leert kennen en dat zie ik zeker als een meerwaarde.

Wat wil je toekomstig Zorgtalent kandidaten meegeven?
Meedoen aan het Zorgtalent kan een ideale eerste stap zijn in je carrière en is daarnaast ook nog eens leerzaam en gezellig. Twijfel dus niet en geef je op!

Meer informatie zorgtalent

© 2020 Careffect. Alle rechten voorbehouden. Website door De Geus Internet