Horizontaal toezicht

Horizontaal Toezicht

Horizontaal toezicht richt zich op verbetering van de registratie aan de bron om correcties achteraf te voorkomen. Het is de bedoeling dat 80% van de ziekenhuizen en UMC’s in 2020 over is op horizontaal toezicht. Dat is de ambitie van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Bent u al klaar om over te gaan? Wilt u weten wat het voor uw instelling betekent en welke stappen u moet nemen om op tijd klaar te zijn?

Careffect biedt ondersteuning bij het verbetertraject naar aanleiding van de bevindingen van het instapmodel zoals:

Daarnaast staan wij voor u klaar bij het implementeren van beheersmaatregelen, zoals bijvoorbeeld de technische inrichting van HiX of klassikaal opleiden van medisch specialisten. Het Control Framework vereist aantoonbare opzet, werking en bestaan van deze beheersmaatregelen. Ook met dit administratieve deel biedt Careffect hulp. Samen met uw medewerkers werken wij toe naar de processen tot certificatie.

 

Neem contact op

'Minder klikken, beter registeren'

Voor het Antonius Ziekenhuis in Sneek hebben we het poliklinische en klinische verrichtingensjabloon en een zogenoemde voorkeurstabel ingericht. Om het poliklinische verrichtingensjabloon conform de wensen van de eindgebruikers te ontwikkelen, hebben we medisch specialisten expliciet bij de inrichting betrokken.


Naar de casus

Contactgegevens

088 600 1100
3511 MJ Utrecht