DBC

Het is voor zorginstellingen en ziekenhuizen verplicht om alle informatie over hun patienten ook in het EPD te hebben staan. Hiervoor kunt u onder andere gebruik maken van DBC. Deze afkorting staat voor Diagnose Behandel Combinatie. Dit is een code van 9 cijfers waarmee een behandeling of ingreep wordt aangegeven. Deze worden gebruikt om bepaalde behandelingen vergoed te krijgen bij een zorgverzekering. Er zijn momenteel zo'n 5000 verschillende DBC's. Wilt u meer weten over effectief gebruik van deze handige codes? Dan raden wij u aan om hierover gewoon even contact op te nemen met Careffect.

DBC advies op maat

Bij Careffect willen we ons steentje bijdragen aan betere, betaalbare zorg voor iedereen. We zijn in 2010 als bedrijf begonnen, toentertijd om ziekenhuizen te helpen bij hun zorgadministratie. Dit is een vorm van administratie waar ziekenhuizen veel hulp bij konden gebruiken. We ontdekten toen dat er bij ziekenhuizen veel vraag is naar mensen die verstand hebben van DBC systematiek. Hiermee is het namelijk mogelijk om uw administratie eenvoudiger en efficienter te maken. Wij zijn een belangrijke partner voor ziekenhuizen die hun zorgregistratie zoveel mogelijk willen verbeteren. Careffect is een veelzijdig advies- en projectmanagementbureau waar u er altijd op kunt rekenen zo goed mogelijk geholpen te worden met al uw vragen aangaande zorgregistratie.

Meer weten over DBC?

Voor DBC advies op maat neemt u vandaag nog contact op met Careffect. Wij streven naar een kwalitatief betaalbaar zorgstelsel. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering van organisaties in de zorg zoveel mogelijk wordt geoptimaliseerd. Bij ons werken mensen die de top zijn als het aankomt op DBC consultancy. Ze zijn deskundig, duidelijk en er persoonlijk bij betrokken dat u al uw zaakjes helemaal op orde hebt. Zo willen wij er aan bijdragen dat er een kwaliteitsverbetering komt in uw bedrijfsvoering, waartoe ook implementatie, optimalisatie en ondersteuning behoren.

Neem contact op

Projectmanagement

Onze ervaren projectmanagers met kennis van zorg zijn úw partners voor geslaagde projecten.

Lees verder

Consultancy

Actuele kennis van regelgeving en zorgprocessen is dé basis van onze dienstverlening.

Lees verder

Opleidingen

Aantoonbaar vakbekwaam in zorgadministratie, dat is uw én onze doelstelling.

Lees verder

© 2020 Careffect. Alle rechten voorbehouden. Website door De Geus Internet