Implementatie DBC e-learning bij het Medisch Centrum Leeuwarden

Binnen veel ziekenhuizen heerst de wens om de zorgadministratie en de zorgverleners dichter bij elkaar te brengen en de registratie aan de bron te verbeteren. Om aan deze vraag tegemoet te komen lanceerde Careffect, in samenwerking met partner The Competence Group, de DBC e-learning. Hierin worden de expertise van The Competence Group op het gebied van digitaal onderwijs, en de kennis van Careffect omtrent de DBC-systematiek gebundeld.

De DBC e-learning is opgebouwd uit verschillende modules. De algemene module dient als introductie van de DBC-systematiek en is geschikt voor iedereen die hier meer over wil weten. Deze algemene module biedt uitleg over veelgebruikte termen binnen de DBC-systematiek, zoals “de Grouper” en legt het verschil uit tussen zorgproduct, DBC, DOT en zorgtraject.

Daarna kan men zich verder verdiepen met de generieke modules: SEH, IC, kliniek en polikliniek. In deze modules wordt verder ingegaan op de regels binnen de DBC-systematiek op deze afdelingen. Binnen de klinische module worden bijvoorbeeld het registreren van een medebehandeling en intercollegiaal consult behandeld.

Tot slot zijn er de specialisme-specifieke modules. Deze modules zijn gemaakt per vakgroep en besteden extra aandacht aan de uitzonderingen die gelden voor uw specialisme.

Om elk jaar weer op een efficiënte en makkelijke manier de wijzigingen in wet- en regelgeving door te nemen, hebben we de what’s new modules ontwikkeld. Hierin ziet u in één oogopslag de wijzigingen voor uw specialisme voor het huidige en aankomende jaar.

Al deze modules samen bieden een volledig pakket voor iedereen. Van de beginnende dbc medewerker tot een ervaren specialist. The Competence Group en Careffect zitten regelmatig samen om de modules inhoudelijk te verbeteren, en dit zo goed mogelijk over te brengen aan de cursist. Praktische casussen en feedback die we ontvangen van de aangesloten ziekenhuizen zijn daarbij altijd welkom.

MCL was op zoek naar een manier om het bewustzijn en kennis met betrekking tot financiële registratie te vergroten bij zowel de artsen als arts-assistenten. Na een zoektocht zijn we bij de e-learnings van Careffect en The Competence Group (TCG) terecht gekomen.

De technische basis van de e-learnings voldeed volledig aan onze wensen. Door een goede samenwerking zijn onze suggesties voor verbetering van de inhoud van de e-learnings naar wens verwerkt. Artsen registreren volgens de nieuwste wet- en regelgeving en weten hierdoor de Zorgadministratie beter te vinden. Ook is het een goede manier gebleken om nieuwe artsen aantoonbaar en adequaat in korte tijd te scholen.

Samen met Careffect en TCG heeft het MCL een mooi eindresultaat neergezet waar het MCL nog lange tijd baat bij heeft.

Marlies Wachter, adviseur Zorgadministratie, Medisch Centrum Leeuwarden

Door alle medewerkers die met registratie van DBC’s in aanraking komen op te leiden met de DBC e-learning stijgt het kennisniveau binnen de organisatie. Binnen het kader van Horizontaal Toezicht is het belangrijk dat medewerkers aantoonbaar bekend zijn met de geldende regels. De DBC e-learning ondersteunt dit proces door inzichtelijk te maken op welke momenten de modules zijn bekeken, en of de testen naar behoren zijn afgerond. De DBC e-learnings worden door verschillende ziekenhuizen in Nederland gebruikt en worden meerdere malen per jaar geüpdatet, door wijzigingen in landelijke wet-en regelgeving, maar ook door feedback vanuit afnemers. U bent dus altijd verzekerd van een pakket waarin de laatste wijzigingen verwerkt zijn.

Wij staan u ook graag bij voor vragen omtrent klassikale traingingen als aanvulling op de e-learning, of neem contact op met onze partner The Competence Group als u hulp nodig heeft bij de implementatie van het digitale onderwijs. Benieuwd naar ons digitaal onderwijs voor zorginstellingen? Neem contact op met info@careffect.nl

© 2020 Careffect. Alle rechten voorbehouden. Website door De Geus Internet